Contactgegevens
Huisarts
In SGE Prinsejagt staat een huisartsenteam voor u klaar waar u met uw medische vragen en/of klachten bij terecht kunt. Dit team bestaat uit uw huisarts, een verpleegkundig specialist, centrumassistentes, praktijkondersteuners en praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg. Zij maken samen afspraken en vragen elkaar advies bij problemen. Naast het eigen team werkt uw huisarts ook nauw samen met de apotheek, psycholoog, fysiotherapeut en andere zorgverleners in het gezondheidscentrum.
Verpleegkundig specialist
Een verpleegkundig specialist heeft een verpleegkundige achtergrond en een Master of Advanced Nursing Practice. Ze is bevoegd en bekwaam om zelfstandig consulten te doen bij veel voorkomende klachten van en vragen over: Keel, neus en oren, ogen, borstkas, luchtwegen, urinewegen, de huid, anticonceptie en gewrichten.
Centrumassistente
Met de centrumassistente heeft u contact om een afspraak te maken. Daarnaast heeft de centrumassistente ook een eigen spreekuur. U kunt een afspraak maken door te bellen met het nummer van uw huisarts.
Bijvoorbeeld voor:
- Hechtingen verwijderen
- Injecties geven
- Uitstrijkje maken
- Oorsmeer verwijderen
- “Gewone” wratten op handen en voeten behandelen
Uitslagen onderzoek
Bij de centrumassistente kunt u 5 werkdagen na het onderzoek (tenzij anders vermeld) de uitslag opvragen. De huisarts heeft de uitslagen altijd vooraf beoordeeld. Als de huisarts u naar aanleiding van een uitslag zelf aan de telefoon wil spreken of op het spreekuur terug wil zien, zal de centrumassistente hiervoor een afspraak met u maken.
Praktijkondersteuner
Uw huisarts werkt samen met praktijkondersteuners. Zij hebben extra kennis van chronische aandoeningen. Praktijkondersteuners zijn opgeleid om zelfstandig te werken, onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Zij richten zich met name op patiënten met chronische aandoeningen.
Praktijkondersteuners helpen de huisarts onder meer bij:
- De zorg voor diabetespatiënten.
- De zorg voor patiënten met een chronische luchtwegaandoening zoals astma en COPD.
- Het controleren en begeleiden van patiënten met hart- en vaatziekten, of patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
- Het begeleiden van kwetsbare ouderen.
- Het coördineren en regelen van thuiszorg, bijvoorbeeld wanneer patiënten uit het ziekenhuis komen.
POH-GGZ
Wanneer u bij de huisarts komt met een psychische klacht, dan kan deze u doorverwijzen naar een POH-GGZ (praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg). Soms is het niet meteen duidelijk of u met uw klacht het beste terecht kunt bij de psycholoog, de maatschappelijk werker of dat u beter kunt deelnemen aan een groepscursus. Hiermee kan de POH-GGZ u helpen. De POH-GGZ brengt samen met u in kaart wat er precies aan de hand is. Soms bent u dan al genoeg geholpen, in andere gevallen zal hij of zij met u overleggen wie van het team u het beste kan helpen. De POH-GGZ zorgt ervoor dat de juiste persoon u verder helpt zonder dat u opnieuw uw hele verhaal hoeft te vertellen.
Via de centrumassistente van uw huisarts kunt u de praktijkondersteuner GGZ bereiken.