Uitgelicht
Alcoholgebruik op pauze
Alcoholgebruik op pauze
Geplaatst: 8 februari 2018

IkPas: 30 of 40 dagen alcoholgebruik op pauze zetten. Door mee te doen aan IkPas drinkt u ook na de actie structureel minder. Zes maanden na IkPas dronk men gemiddeld ruim 30% minder dan voor de actie.

I will survive: stop met roken!
I will survive: stop met roken!
Geplaatst: 1 februari 2018

Net als in Ierland (zie film) stoppen in Eindhoven ook steeds meer mensen met roken. Ook stoppen? Aanmelden voor de groepstraining kan nog steeds!

Voorkom vallen!
Voorkom vallen!
Geplaatst: 29 januari 2018

Wanneer u slecht ter been bent, neemt het risico op vallen toe. In deze korte film van Thuisarts krijgt u advies om vallen te voorkomen.

Milde griepepidemie
Milde griepepidemie
Geplaatst: 28 december 2017

Er is officieel een griepepidemie. Het is een milde griepepidemie. De meeste mensen zijn er met een paar dagen rust, voldoende drinken en zo nodig pijnstillers weer bovenop. Doe hier de griepcheck! Officially there is a flu epidemic in the Netherlands. Mainly, it is a mild flu epidemic. Most people do recover after a few days of rest, sufficient drinking and, if necessary painkillers. Do you think you might have the flu? Take the flu test!

Fysiotherapie bij artrose knie & heup in 2018
Fysiotherapie bij artrose knie & heup in 2018
Geplaatst: 27 december 2017

Heeft u artrose aan knie en/of heup? Dan kunt u met ingang van 1 januari 2018, indien noodzakelijk, maximaal 12 behandelingen fysiotherapie vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Dit geldt zowel voor mensen met als zonder aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

E-health bij u in de buurt
E-health bij u in de buurt
Geplaatst: 22 december 2017

E-health, ofwel online diensten in de zorg, wordt steeds vaker aangeboden. Wat is er eigenlijk mogelijk bij u in de buurt, en hoe kunt u daar gebruik van maken? De zorggroepen SGE en DOH laten u samen met Zorgbelang Brabant graag de mogelijkheden zien in een inspirerende bijeenkomst tijdens de landelijke e-health week 2018.