Gaat u binnenkort op reis en gebruikt u medicijnen? Met de tips in dit artikel weet u zeker dat u goed voorbereid en zorgeloos op reis kunt gaan.

 • Bestel op tijd genoeg medicijnen bij uw apotheek zodat u tijdens uw reisperiode en gedurende mogelijk onverhoopte vertraging voldoende in uw bezit heeft.
 • Controleer de houdbaarheidsdatum van uw medicijnen voordat u op reis gaat.
 • Vraag bij uw apotheek een medicijnenpaspoort aan, dit is een overzicht van uw medicijnen. Hierin staan alle gegevens over uw medicatie en over andere zaken zoals allergieën. Let op, het medicijnpaspoort is geen geldig reisdocument voor de douane.
 • Wellicht heeft u medicijnen die koel bewaard moeten worden. Vraag uw apotheker hoe u dit op reis het beste kan regelen. 
 • Door sommige medicijnen wordt u gevoeliger voor zonlicht of maken uw suf en slaperig tijdens het rijden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige antibiotica.
 • Meer informatie over het medicijnenpaspoort en welke medicijnen risico's met zich mee brengen wanneer u zich in de zon of het verkeer bevindt?

  Medicijnen op reis Veilig Rijden

  Hier vindt u ook meer informatie over Opiumwetmiddelen, medicijnen in uw handbagage en veilig rijden met medicijnen.

  Bronnen: Thuisarts.nl en Apotheek.nl  Delen

  Informatie

  Geplaatst
  22 juli 2019

  Onderwerp(en)
  Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
  Uitgelicht
  Bereikbaarheid Medipunten
  Bereikbaarheid Medipunten
  Geplaatst: 26 juni 2020

  Vanwege het coronavirus hebben we teams van de apotheken moeten samenvoegen. Daarom is het Medipunt in uw gezondheidscentrum tot in ieder geval 1 januari 2021 gesloten. Ondanks de recent getroffen, versoepelende maatregelen vanuit de overheid is het op dit moment nog onvoldoende duidelijk wat de gevolgen zullen zijn na het versoepelen van de regels. Om deze reden hebben we besloten om het Medipunt vooralsnog niet te openen. Graag benadrukken we dat u altijd bij ons terecht kunt. U kunt voor uw medicatie bij de volgende apotheek terecht: - Is uw Medipunt SGE De Parade? Dan kunt u terecht in apotheek SGE Orion (Orionstraat 3) - Is uw Medipunt SGE Prinsejagt? Dan kunt u terecht in apotheek SGE Woensel (Winkelcentrum Woensel 83D) - Is uw Medipunt SGE Sibelius? Dan kunt u terecht in apotheek SGE Stratum (Thomas a Kempislaan 21-01)

  Week van de teek
  Week van de teek
  Geplaatst: 23 juni 2020

  Het is de week van de teek. Teken kunnen ziektes overbrengen. Hoe u goed op teken kunt controleren ziet u in bijgaande korte film.

  Jaarbeeld 2019
  Jaarbeeld 2019
  Geplaatst: 26 mei 2020

  Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2019! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

  Check de sport- en beweegtips
  Check de sport- en beweegtips
  Geplaatst: 22 mei 2020

  Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

  Vacaturenieuws
  Vacaturenieuws
  Geplaatst: 22 mei 2020

  SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.

  Veilig naar de fysiotherapeut
  Veilig naar de fysiotherapeut
  Geplaatst: 22 mei 2020

  Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Lees in dit artikel meer over de spelregels rondom uw bezoek.