Eindhoven Sport heeft sinds 2022 bijna 500 sportvragen beantwoord. Deze worden gesteld door Eindhovenaren, zoals Harold en Anita, die op zoek waren naar een passend sport. Een sportregisseur van Eindhoven Sport gaf hun persoonlijk beweegadvies waardoor ze nu wekelijks met plezier sporten

Samen sporten
Harold sportte iedere week, tot dat stopte vanwege Corona. “Nu alles weer kan, voelde ik de behoefte om samen met mijn vrouw een sport te zoeken die bij ons past.” Anita, de vrouw van Harold, vond dit ook een goed idee. “Ik sport al tientallen jaren niet. Samen sporten, zorgt voor een extra stimulans. Een soort van stok achter de deur.”

Passend beweegaanbod
Via de website eindhovensport.nl/sportvraag kwamen Harold en Anita in contact met sportregisseur Marly Litjens. Samen gingen op zoek naar sportmogelijkheden. “Het is best moeilijk om te vinden wat je in Eindhoven allemaal kunt doen op sportgebied. Op het platform kiesjesportenkunst.nl vind je veel sportaanbod maar we hadden een aantal wensen, zoals een plek waar je ook begeleiding kan krijgen. Het gratis beweegadvies van een sportregisseur die met ons meedacht, was daarom wel prettig.”, verteld Harold.

Proefles of beweegadvies
Harold en Anita sporten inmiddels twee keer in de week samen. Harold denkt dat er genoeg mensen zijn die in dezelfde situatie zitten. “Ga eens een proefles doen via het platform kiesjesportenkunst.nl, het is vrijblijvend. Kom je er niet uit? Dan kun je beweegadvies aanvragen. Wij wisten niet dat dat er was, maar het heeft ons echt geholpen.” Heb jij ook geen idee wat je leuk vindt? Ervaar je misschien een fysieke of financiële drempel om te gaan bewegen? De sportregisseurs van Eindhoven Sport helpen je graag verder op weg. Op de website eindhovensport.nl/sportvraag kun je gratis jouw vraag stellen


Delen

Informatie

Geplaatst
18 april 2023

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Uw medische gegevens
Uw medische gegevens
Geplaatst: 13 september 2023

We hebben belangrijk nieuws over het delen van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het delen van deze informatie kan van groot belang zijn voor uw gezondheid en zorg.

Zijn uw gegevens nog correct?
Zijn uw gegevens nog correct?
Geplaatst: 13 september 2023

We willen u vriendelijk vragen om te controleren of uw contactgegevens bij uw huisarts nog kloppen. Controleer vooral uw e-mailadres.

Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Geplaatst: 31 juli 2023

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen van 30 tot en met 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker.

Reactie op artikel NRC over medische dossiers
Reactie op artikel NRC over medische dossiers
Geplaatst: 20 juli 2023

NRC publiceerde afgelopen dinsdag 18 juli een artikel over het kopiëren en opslaan van medische dossiers.

De Kindregeling, voor kinderen van gedupeerde ouders toeslagenaffaire
De Kindregeling, voor kinderen van gedupeerde ouders toeslagenaffaire
Geplaatst: 19 juni 2023

Kinderen van gedupeerde ouders uit de toeslagenaffaire zijn zelf ook gedupeerd. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouders uit elkaar gegaan. Voor die kinderen is er sinds 5 november 2022 de Kindregeling. De regeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid.

DE STAP naar gezonder
DE STAP naar gezonder
Geplaatst: 15 juni 2023

Ben jij al bekend met de website www.destapnaargezonder.nl, speciaal voor inwoners van de Brainportregio? Deze website helpt met het zetten van stappen naar een gezonder leven om je zo fitter en gelukkiger te voelen. Er staan tips, activiteiten en handige hulpmiddelen waarmee inwoners direct aan de slag kunnen, zonder dat ze daarvoor eerst naar een huisarts, zorgverzekeraar of een andere plek moeten. Het gebruik van de website is helemaal gratis.