For English, please use Google Translate in the right corner of this page.

6 zorgorganisaties en 2 opleidingsinstituten in de regio Eindhoven/Helmond werken samen aan een nieuwe vorm van werkgeverschap: Samen Slim. Als antwoord op de personeelstekorten in zorg en welzijn bieden ze meer scholings- en doorgroeimogelijkh­­­­­eden. Door het breder opleiden en inzetten van medewerkers maken ze het werk aantrekkelijker en behouden zo hun personeel. Samen Slim is een project van Archipel, Lunet, SWZ, Sint Annaklooster, SGE en Vitalis in samenwerking met ROC Summa College en Fontys Hogescholen.

Onze organisaties zijn er van overtuigd dat samenwerking noodzakelijk is. We praten er niet alleen over, we gaan aan de slag. Vijf vernieuwende projecten worden opgepakt, waarmee we de zorg nog aantrekkelijker maken. En we kijken vooruit: met een eigentijds HR-beleid dat past bij anders opleiden, flexibele inzet en digitale vernieuwing. Zonder samenwerking gaat dat ons nooit lukken. (Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur Archipel)

Met het project Samen Slim kijken zorgorganisaties in Zuidoost-Brabant over de grenzen van hun eigen organisatie heen en geven vorm aan een krachtige samenwerking. Door de ontwikkeling van een gedeelde leeromgeving, werving op basis van vaardigheden en competenties en door gedeeld werkgeverschap investeren ze in de zorgprofessional van de toekomst.

Beoogd wordt om bestaande leeromgevingen van organisaties te verbinden tot één online leer- en ontwikkelomgeving. Die omgeving wordt ook opengesteld voor andere kleine en middelgrote organisaties. De samenwerkende organisaties ontwikkelen een methodiek om vacatures van de meest voorkomende beroepen in zorg en welzijn ‘skill-based’ te maken. Door niet alleen naar opleidingen te kijken, maar ook vaardigheden en door competenties te testen kunnen mensen van buiten in zorg en welzijn aan het werk. Ook werken de organisaties aan een organisatievorm voor gedeeld werkgeverschap. Daarmee kunnen leerlingen ervaring opdoen en zich ontwikkelen door werk bij diverse organisaties in verschillende werkvelden.

Transvorm, het samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, is verantwoordelijk voor het projectmanagement. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van REACT-EU en loopt tot september 2023.Geschreven door Marieke Hezemans, projectmanager Transvorm.

Delen

Informatie

Geplaatst
31 maart 2022

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Het seksuologie spreekuur stopt.
Het seksuologie spreekuur stopt.
Geplaatst: 5 juni 2023

Vanaf heden wordt het seksuologie spreekuur in Prinsejagt niet langer aangeboden. Het seksuologie spreekuur werd....

LET OP: Storing apotheek groothandel
LET OP: Storing apotheek groothandel
Geplaatst: 24 mei 2023

Er is op woensdag 24 mei vanwege een grote storing bij onze groothandel geen medicatie aan ons geleverd. Hierdoor kunnen we mogelijk uw medicijnen niet leveren op het moment dat met u is afgesproken.

Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Bereikbaarheid Stroomz tijdens de meivakantie
Geplaatst: 20 april 2023

Van 24 april t/m 5 mei zijn wij in de ochtend tot 12.00 uur te bereiken voor de standaard huisartsenzorg. Bij spoed en medische vragen die niet kunnen wachten tot de volgende dag zijn wij de gehele dag bereikbaar. From April 24th to May 5th, our healthcare centers are available for regular care till 12.00.

Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Van beweegadvies naar wekelijks in beweging
Geplaatst: 18 april 2023

Eindhoven Sport heeft sinds 2022 bijna 500 sportvragen beantwoord. Deze worden gesteld door Eindhovenaren..

Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Plan nu uw afspraak met de fysiotherapeut direct via de website
Geplaatst: 6 april 2023

Vanaf nu is het mogelijk om direct via de website een afspraak te plannen met de Stroomz fysiotherapeut. Klik hier als u een afspraak wilt plannen.

De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
De laatste corona-adviezen – het (zelf-)test- en isolatieadvies – vervallen
Geplaatst: 20 maart 2023

Bij griep- en verkoudheidsklachten is het nog steeds belangrijk om alert te blijven, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet...