For English, please use Google Translate in the right corner of this page.

6 zorgorganisaties en 2 opleidingsinstituten in de regio Eindhoven/Helmond werken samen aan een nieuwe vorm van werkgeverschap: Samen Slim. Als antwoord op de personeelstekorten in zorg en welzijn bieden ze meer scholings- en doorgroeimogelijkh­­­­­eden. Door het breder opleiden en inzetten van medewerkers maken ze het werk aantrekkelijker en behouden zo hun personeel. Samen Slim is een project van Archipel, Lunet, SWZ, Sint Annaklooster, SGE en Vitalis in samenwerking met ROC Summa College en Fontys Hogescholen.

Onze organisaties zijn er van overtuigd dat samenwerking noodzakelijk is. We praten er niet alleen over, we gaan aan de slag. Vijf vernieuwende projecten worden opgepakt, waarmee we de zorg nog aantrekkelijker maken. En we kijken vooruit: met een eigentijds HR-beleid dat past bij anders opleiden, flexibele inzet en digitale vernieuwing. Zonder samenwerking gaat dat ons nooit lukken. (Eppie Fokkema, voorzitter Raad van Bestuur Archipel)

Met het project Samen Slim kijken zorgorganisaties in Zuidoost-Brabant over de grenzen van hun eigen organisatie heen en geven vorm aan een krachtige samenwerking. Door de ontwikkeling van een gedeelde leeromgeving, werving op basis van vaardigheden en competenties en door gedeeld werkgeverschap investeren ze in de zorgprofessional van de toekomst.

Beoogd wordt om bestaande leeromgevingen van organisaties te verbinden tot één online leer- en ontwikkelomgeving. Die omgeving wordt ook opengesteld voor andere kleine en middelgrote organisaties. De samenwerkende organisaties ontwikkelen een methodiek om vacatures van de meest voorkomende beroepen in zorg en welzijn ‘skill-based’ te maken. Door niet alleen naar opleidingen te kijken, maar ook vaardigheden en door competenties te testen kunnen mensen van buiten in zorg en welzijn aan het werk. Ook werken de organisaties aan een organisatievorm voor gedeeld werkgeverschap. Daarmee kunnen leerlingen ervaring opdoen en zich ontwikkelen door werk bij diverse organisaties in verschillende werkvelden.

Transvorm, het samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, is verantwoordelijk voor het projectmanagement. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van REACT-EU en loopt tot september 2023.Geschreven door Marieke Hezemans, projectmanager Transvorm.

Delen

Informatie

Geplaatst
31 maart 2022

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Oplopend aantal besmettingen coronavirus
Oplopend aantal besmettingen coronavirus
Geplaatst: 28 juni 2022

U heeft misschien al in uw directe omgeving gemerkt, dat er weer meer mensen besmet raken. De overheid heeft zich voorbereid op een opleving van het virus, maar tegelijkertijd kan iedereen bijdragen aan het openhouden van de samenleving.

SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
Geplaatst: 27 juni 2022

Van 18 juli t/m 12 september is SGE in de middagen vanaf 12.30 uur minder goed te bereiken voor de standaard huisartsenzorg.

SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
Geplaatst: 21 juni 2022

Het huisartsenteam van SGE voeren van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Seksuologisch spreekuur bij SGE
Seksuologisch spreekuur bij SGE
Geplaatst: 10 juni 2022

U kunt bij SGE terecht voor een seksuologisch spreekuur. U kunt een afspraak maken voor vragen of klachten op het gebied van seksualiteit. Denk daarbij onder andere aan seksuele problemen binnen een relatie, seksuele voorkeuren en geaardheid. SGE offers sex counseling with a sexologist for all your questions about (and problems with) sexuality.

SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
Geplaatst: 4 juni 2022

Waarom als huisarts of centrumassistente werken bij SGE? Deze vraag kunnen onze collega's het beste zelf beantwoorden! Bekijk hieronder onze wervingsvideo's.

Drukte in de praktijk
Drukte in de praktijk
Geplaatst: 25 mei 2022

Het zal u niet ontgaan zijn. Het is erg druk op de praktijk. De telefoon staat op veel momenten roodgloeiend en ook de spreekuren zijn vaak vol.